• O Z N A M

            31. 3. 2021

            V stredu 31. marca 2021 bude vyučovanie ako v piatok.

             Od štvrtka 1. apríla 2021 do utorka 6. apríla 2021

            majú žiaci veľkonočné prázdniny.

            V stredu 7. apríla 2021 bude vyučovanie podľa rozvrhu.

            Pohotovostná služba v utorok 6. apríla 2021 bude.

            PaedDr. Monika Husková

            riaditeľka SŠJVI

          • 2. apríl – Svetový deň povedomia o autizme

            31. 3. 2021

            Osveta autizmu, pomoc samotným autistom a ich rodinám – to je každoročne 2. apríl. Po celom svete sa koná množstvo osvetových projektov s rovnakým cieľom a to pomôcť autistom. Modrá farba sa stala symbolom autizmu, komunikácie, preto po celom svete i na Slovensku sa ľudia oblečú do modrého, ako symbol podpory. Taktiež známe objekty v mestách po celom svete budú vysvietené namodro. V našom meste Levoča to bude Košická brána i balkón radnice. Oblečme si teda 2. apríla modré tričko, či mikinu na znak podpory deťom s touto neľahkou vývinovou poruchou. Práve oni nás učia pokore a trpezlivosti, ukazujú nám veci, na ktoré často zabúdame...

            Mgr. Vladimíra Tatarková

          • OZNAM

            5. 3. 2021

            Vážení rodičia/zákonní zástupcovia žiakov/detí

            spojenej školy

            Riaditeľka Spojenej školy Jána Vojtaššáka internátnej,

            Kláštorská 24/a v Levoči Vám oznamuje,

            že vyučovanie žiakov spojenej školy

            od 08.03.2021

            bude prebiehať prezenčnou formou.

            Školský internát je riadne v prevádzke,

            pohotovostná služba bude v nedeľu 07.03.2021.

             

            PaedDr. Monika Husková

            riaditeľka SŠJVI

          • Trieda ŠMŠ pre deti s autizmom

            4. 3. 2021

            ,,Všetko, čo naozaj potrebujem vedieť, som sa naučil v materskej škole“  Robert Fulghum

            Aj naše deti ŠMŠ v triede pre deti s autizmom všestranne rozvíjame. K deťom pristupujeme individuálne, rozvíjame sociálne zručnosti, intenzívnu interakciu, pravidelnými logopedickými intervenciami rozvíjame komunikáciu. Pre porozumenie využívame výmenný obrázkový komunikačný systém. Arteterapiou vytvárame priestor pre sebarealizáciu detí vo výtvarných a pracovných činnostiach. Cvičením rozvíjame hrubú motoriku, koordináciu, obratnosť a vytrvalosť. Relaxovaním v multisenzorickej miestnosti  stimulujeme zmyslové vnímanie u detí. Muzikoterapiou, spevom a tancom vytvárame priestor pre osobnostný rast, zrenie, veselé zážitky a radosť.

            učiteľka T. Galajdová

          • Kŕmenie vtáčikov

            2. 3. 2021

            Mgr. Vladimíra Tatarková

            Dňa 25.2.2021 si žiaci 5.A a 6.A triedy spestrili jarnú školu výrobou kŕmiva pre vtáčiky. Každý žiak si doniesol potrebný materiál a s menšou či väčšou pomocou zhotovil svoju rolku s krmivom, ktoré sme na ďalší deň po uschnutí vešali na okolité stromy. Žiakom sa aktivita v škole i v prírode veľmi páčila a veríme, že vtáčiky sa nám na jar odvďačia ich spevom.

             

          • Jarná škôlka

            26. 2. 2021

            Napriek zvláštnym okolnostiam a časom neistým je potrebné vlievať  deťom do srdca nádej, do duše pokoj a aj z všedných dní urobiť a vykúzliť dni úsmevné a čarovné. Sme nesmierne radi, že naša škôlka je aj počas jarných prázdnin práve tým miestom, na ktorom takéto dni naše deti zažívajú. Zažili sme veľa úsmevných a radostných chvíľ počas aktivít ktoré sme im pripravili .

            Učiteľky- Petronela Vašková

                             Larisa Jozefčaková

                             Katarína Holotňáková

          • Zima

            24. 2. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zima.

            ..stihli sme to... zima, sneh, radosť, smiech, zábava

          • Karneval v MŠ

            22. 2. 2021

            Učiteľky ŠMŠ

            Aj keď sme tento rok nezažili náš tradičný školský karneval, ten náš malý sa predsa uskutočnil. Krásne, veselé masky, hudba, tanec, chutné šišky, ale aj iné dobroty, takýto bol ten náš škôlkarský. A nechýbala ani dobrá nálada, ktorá vyčarila úsmev na tváričkách našich detí. Každý si domov odniesol malý darček, pekný diplom, ale aj veselú spomienku na pekne  prežitý deň v našej milej škôlke.

        • Zimné radovánky
          • Zimné radovánky

            12. 2. 2021

            Vonku mrzne, vonku sneží letia gule vzduchom sviežim.

            Guľa sem a guľa tam, rovno za krk detičkám.

            Kopa snehu deti láka, postavili snehuliaka.

            Miesto očí uhlíky, na kabáte gombíky.

            Bielučký je ako z múky, do okien sa díva z lúky.

             

            Pre malých nezbedníkov je zima mimoriadne príťažlivá. Neodradí ich ani chladné, sychravé počasie či šmykľavé chodníky. Deti sa vedia na snehu poriadne vyšantiť, a keď pre nich pripravíme zaujímavé  hry, o zimnú zábavu je postarané tie momenty sú vzácne a užívame si ich naplno.

            Vašková P., učiteľka

          • Deti malé i veľké opäť v škôlke...

            12. 2. 2021

            Ľ. Duláková, učiteľka

            Dňa 8. 2. 2021 sme  po dlhšej prestávke otvorili aj bránu našej školy, do ktorej sa deti vrátili s nadšením a očakávaním. Naši škôlkari sa opäť zapojili do výchovno – vzdelávacieho procesu sprevádzaného opatreniami a dodržiavaním prísnych hygienických, protipandemických  a preventívnych opatrení.

            Prajeme si, aby sme sa všetci v plnom zdraví a s elánom tešili zo spoločne strávených chvíľ a  aby obavy a strach z pandémie pominuli.

          • Homeoffice fašiangový karneval

            8. 2. 2021

            Fašiangy sú obdobím hojnosti, veselosti, zábavy a samozrejme obdobím karnevalov. V našej škole si každý rok toto obdobie vychutnávame plnými dúškami. Doba je, aká je a všetci si zaslúžime trošku radosti. Rozhodli sme sa, že si to užijeme z pohodlia domova. Celý týždeň sme sa na to dôkladne pripravovali. Vyhotovili sme si krásne masky , pri ktorých nechýbala pomoc našich  rodičov a súrodencov. Samozrejme, že nesmú chýbať šišky, ktoré bez našich  šikovných ručičiek  sa sami neupečú. Takže, masky máme – obliekame. Šišky máme, hudbu zapíname a všetkých Vás na náš karneval pozývame.

            Chlapci 3.A triedy

          • OZNAM

            29. 1. 2021

            Vážení rodičia/zákonní zástupcovia žiakov

            spojenej školy

            Riaditeľka Spojenej školy Jána Vojtaššáka internátnej, Kláštorská 24/a v Levoči Vám oznamuje ,

            že vyučovanie žiakov spojenej školy

            od 01.02.2021

            naďalej prebieha

            v dištančnej výučbe až do odvolania.

             

             

            PaedDr. Monika Husková

            riaditeľka SŠJVI

        • Aj takto pracujeme...
          • Aj takto pracujeme...

            27. 1. 2021

            Kuľová M., učiteľka

            V čase keď corona vírus uzavrel brány škôl, sme sa my učitelia spolu so žiakmi a rodičmi zamerali na to, aby bola žiakom poskytnutá možnosť rozvíjať svoje schopnosti. V tejto mimoriadnej situácii nám nejde len o vzdelávanie, ale aj o to, aby mám pri plnení úloh bolo spolu dobre a láskavo. Preto darujme tento čas svojim najbližším a spoločne bez stresu prekonajme túto situáciu. Veríme, že čoskoro táto situácie pominie a oprášime školské lavice. Poďakovanie patrí žiakom 1.A triedy a tiež Vám milí rodičia za vašu trpezlivosť a spoluprácu pri dištančnom vzdelávaní.

        • Spolu to zvládneme....
          • Spolu to zvládneme....

            18. 1. 2021

            Popadičová M. a Cihová M., učitelky

            Prežívame ťažké časy, kedy sa nemôžme stretávať, nemôžme chodiť do školy a celé učenie sa presunulo domov. Nie je to ľahké pre rodičov, ale ani pre nás pedagógov, ktorí sa všemožným spôsobom snažíme uľahčiť túto formu vzdelávania. Okrem bežných spôsobov, ktoré používame, sa snažíme prepojiť výučbu tak, aby bola zaujímavejšia a žiaci si mohli svoje vedomosti prehlbovať aj v bežných životných situáciách, v prírode, v každodenných rutinách. Pri vzdelávaní žiakov so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami je veľmi dôležité zapojiť všetky zmysly, aby bolo učenie jednoduchšie. To, že sa to dá aj doma, hlavne vďaka skvelej spolupráci s rodičmi, potvrdzujú žiaci 2.A a 3.A triedy. Touto cestou sa chceme veľmi pekne poďakovať všetkým rodičom našich žiakov za spoluprácu a dávame ich za vzor.  Vydržme to, ostaňme zdraví a povzbudzujme sa navzájom heslom „ Spolu to zvládneme....“

          • Knižnica nás spája

            13. 1. 2021

            Galajdová T.,  učiteľka

            Regionálna knižnica Jána Henkela  v Levoči  pozvaním detí našej materskej školy, žiakov špeciálnej základnej školy Fraňa Kráľa a žiakov základnej školy Štefana Kluberta  do levočského divadla, vytvorila priestor pre stretnutie detí a oboznámenie sa s inakosťou a odlišnosťou. Počas stretnutia si deti mali možnosť vypočuť cielene vybrané príbehy, čítané spoluzakladateľom spišskonovoveského divadla Kontra, hercom Petrom Čižnárom, ktorý je výborným hercom a recitátorom. Deti si so záujmom vypočuli príbehy s pridanou umeleckou hodnotou a interaktívne odpovedali na otázky.  Organizátorkou stretnutia bola riaditeľka mestskej knižnice Mgr.Janka Dolanská, ktorá sa vyjadrila, že hlavným motívom stretnutia detí bolo pozrieť sa na seba v rozdielnosti a nájsť to, čo nás spája a čo je pre nás spoločné, aby sme sa vzájomne mohli prijať takí, akí sme. Stretnutie bolo obohacujúce pre všetky deti a potvrdilo skutočnosť, že  inakosť nemusí rozdeľovať.

          • O Z N A M

            7. 1. 2021

            Vážení rodičia/zákonní zástupcovia žiakov

            spojenej školy

            Riaditeľka Spojenej školy Jána Vojtaššáka internátnej, Kláštorská 24/a v Levoči Vám oznamuje ,

            že na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR zo dňa 08.01.2021

            s účinnosťou od 11. januára 2021

            mimoriadne prerušuje školské vyučovanie

            v školách a prevádzku školských zariadení.

            Žiaci spojenej školy budú pokračovať

            od 11.01.2021

            v dištančnej výučbe až do odvolania.

            Výchovno-vzdelávací proces

            v Špeciálnej materskej škole J.Vojtaššáka internátnej

            sa prerušuje do odvolania.

             

            PaedDr. Monika Husková

            riaditeľka SŠJVI

  • Spojená škola Jána Vojtaššáka internátna 2021