• NÁVŠTEVA MESTSKÉHO ÚRADU
          • NÁVŠTEVA MESTSKÉHO ÚRADU

            22. 11. 2023

            Deti našej ŠMŠ navštívili Mestský úrad v Levoči. Oboznámili sa so základnými úlohami samosprávy, osobne spoznali primátora mesta Levoča Ing. Miroslava Vilkovského MBA. Bližšie spoznali činnosť matričného úradu, klientskeho centra a prácu príslušníkov Mestskej polície v Levoči. Za ich milé privítanie veľmi pekne ďakujeme.

             

            Učiteľky ŠMŠ – Mgr. Ľ. Duláková, PaedDr. P. Vašková, Mgr. M. Kuľová

            pedagogická asistentka – Mgr. K. Holotňáková

            pomocné vychovávateľky – K. Trnková, I. Karchňáková

            zdravotníčka školy – Bc. M. Vlkolinská

        • ŠARKANIÁDA
          • ŠARKANIÁDA

            22. 11. 2023

            Kde sa vzal, tu sa vzal, v našom klube, drak pristál.

            Aj my v školskom klube detí sme si zorganizovali dňa 7. októbra obľúbenú akciu s názvom Šarkaniáda. Napriek tomu, že v tento deň nebolo úplne veterné počasie, tak niektoré šarkany vyleteli poriadne vysoko. Pestrofarebné šarkany nám postupne vystúpili do výšky a postarali sa o pekné divadlo na jesennej oblohe. Niekomu sa darilo viac, inému menej, no podstatné bolo to, že deti sa spolu poriadne vyšantili. Každý účastník dostal krásny diplom a samozrejme nechýbala ani sladká odmena.

            Vychovávateľka: Mgr. Silvia Jasečková, Mgr. Peter Hlavatý, Mgr. Marta Palenčárová

        • DEAFLYMPIJSKÉ DNI 2023
          • DEAFLYMPIJSKÉ DNI 2023

            15. 11. 2023

            Už tretí krát sme mali možnosť zúčastniť sa  športového podujatia Deaflympijských dni pre nepočujúcich  športovcov celého Slovenska v Bratislave. Na toto podujatie sme sa opäť veľmi tešili, takže nás neodradila ani dlhá cesta do nášho hlavného mesta. Súťažili sme vo florbale, bedmintone, stolnom tenise a atletike. Naše šikovné deti sa umiestnili aj na  víťazných  priečkach a získali tak krásnych 15 medailí. Okrem športovania sme navštívili aj kino v Auparku a na regeneráciu po super výkonoch sme  využili  školský bazén. Tieto hry neboli len o športovaní ale aj o získavaní nových kamarátov a priateľov. Týždeň nám ubehol ako voda a my sme sa museli rozlúčiť s kamarátmi a Bratislavou, ale už teraz sa tešíme na  ďalší ročník hier.          

             

            Mgr. Marcel Holló

            PaedDr. Zuzana Polláková                                                                                                                           

        • Zábavné dopoludnie vo FunVille
          • Zábavné dopoludnie vo FunVille

            15. 11. 2023

            Žiaci 1. A a 3. A triedy strávili dopoludnie plné zábavy a pohybu v kúzelnom zábavnom parku v Hozelci.  Deti sa vyskákali na trampolínach, šmýkali sa na tobogánoch a šmýkačkách, liezli na lezeckej stene a megapreliezkach,  hrali sa so vzduchovými delami, guličkovou fontánou, s legovou stavebnicou a vybehali sa na ihriskách.  Počas krátkej desiatovej prestávky sa deti občerstvili a opäť sa bežali hrať. Bolo to príjemne strávené dopoludnie.

            Mgr. T. Galajdová, Mgr. M. Kapustová. Mgr. V. Tatarková, Mgr. V. Iľašová

        • POPOLUDNIE SO STARÝMI RODIČMI
          • POPOLUDNIE SO STARÝMI RODIČMI

            15. 11. 2023

            Milá babka, milý dedko,

            vy ste pre nás všetko.

            Veľmi si Vás vážime,

            v srdiečku Vás nosíme.

            Dedko, Ty si kamarát,

            na prechádzky chodíš rád.

            Makovník od Teba babka ľúbim,

            so všetkým Ti rád poslúžim.

             

            Utorok 7.11.2023 patril stretnutiu starých rodičov so svojimi vnukmi - žiakmi 4.K a 6.A triedy. Žiaci potešili svoje babky a dedkov milým pásmom básní, ďakovnou pesničkou a malým darčekom. Na záver si spoločne zasúťažili, zabavili sa a strávili tak príjemné a šťastné popoludnie. Všetkým starým rodičom prajeme ešte veľa veľa zdravia a energie, aby rozdávali lásku a úsmev.

            Tr. uč. Martina Kovalčíková a Martina Cihová, pedag. asistentky Jana Psocíková, Tamara Rusňáková

        • Deň jesene
          • Deň jesene

            10. 11. 2023

            Dňa 25.10.2023 sme si pripravili Deň jesene počas ktorého si žiaci s autizmom mohli rozvíjať svoje vedomosti a zručnosti.  Poznávali jesenné ovocie a zeleninu, rozvíjali si zmyslové vnímanie ochutnávaním a ohmatávaním ovocia i zeleniny so zaviazanými očami. Overili si svoju presnosť hodom gaštanmi do koša i svoju zručnosť pri  šúpaní ovocia a zeleniny. Bol to určite krásny jesenný deň počas ktorého si žiaci upevnili aj priateľstvo.

            Mgr. Vladimíra Tatarková, Mgr. V. Iľašová, Mgr. T. Galajdová, Mgr. M. Kapustová

        • DEŇ MATERSKÝCH ŠKÔL
          • DEŇ MATERSKÝCH ŠKÔL

            10. 11. 2023

            Zapojili sme sa do osláv Dňa materských škôl rôznymi aktivitami zameranými na pohybové hry, spev, hudbu, tanec. Kamaráti - predškoláci pripravili slávnostné pohostenie a výzdobu. Deti si podľa vlastného výberu vybrali obľúbené hračky, spoločne súťažili, tancovali, zahrali sa na interaktívnej podlahe Fun-tronic,  vypočuli si hymnu  materských škôl.

            Učiteľky ŠMŠ, pedagogický asistent - Mgr. K. Holotňáková,

            pomocná vychovávateľka - I. Karchňáková, K. Trnková,  zdravotník - Bc. M. Vlkolinská 

        • Športovo – pohybové aktivity  FunVille Hozelec
          • Športovo – pohybové aktivity FunVille Hozelec

            9. 11. 2023

            Deň plný zábavy, radosti, pohybu a smiechu si užili žiaci 2.A, 4.A a 7.A pri pohybových aktivitách v krytom detskom ihrisku FunVille v Hozelci. Žiaci si hravou, im príjemnou formou posilnili nielen telesnú zdatnosť, ale hlavne vzájomnú kooperáciu pri hre, ohľaduplnosť voči ostatným a sociálne kontakty, ktoré sú u žiakov s autizmom veľmi dôležité budovať a rozvíjať. Už teraz sa tešíme, že si športovo – pohybové aktivity znovu zopakujeme.

            Mgr. Popadičová M., učiteľka

          • Odborná prednáška

            6. 11. 2023

            Dňa 27. 10. 2023 sa na našej škole uskutočnila odborná prednáška pre rodičov a pedagógov našej školy. Prednášajúcou bola MUDr. Mariana Onderčová, primárka detskej psychiatrie Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešove. Témou prednášky bolo problémové správanie a ADHD detí a žiakov. Rodičia mali možnosť položiť otázky a diskutovať na danú tému. Pani primárka informovala o novovzniknutom centre Narnia v Prešove, ktoré poskytuje sociálne, psychologické a psychoterapeutické služby pre deti a mladých ľudí vo veku od 6 rokov a ich rodiny. Centrum ponúka terénnu a telefonickú krízovú intervenciu, sociálne a psychologické poradenstvo, služby psychiatrickej ambulancie, pripravuje denný stacionár a domov sociálnych služieb pre deti a mladých od 6 rokov.

            Mgr. Terézia Galajdová

        • JESENNÁ ZÁHRADA
          • JESENNÁ ZÁHRADA

            6. 11. 2023

            Jeseň je v plnej kráse a babičkina záhrada nám ponúka veľa farebných a chutnučkých dobrôt, z ktorých sme si priniesli, do našej škôlky z nich sme si spoločne vyrobili fantastické a hlavne zdravé šaláty a samozrejme nechýbal ani koláčik. Deti sa zároveň oboznámili s rôznymi druhmi ovocia a zeleniny, ktoré mali možnosť vnímať viacerými zmyslami. Nevyhli sme sa ani záhradkárskym prácam ako je okopávanie a zber zemiakov, čí jabĺčok. Veď ak osa vraví, bez práce nie sú koláče.

            Učiteľka – PaedDr. Petronela Vašková

            Pomocná vychovávateľka – Katarína Trnková

        • ŠARKAN
          • ŠARKAN

            6. 11. 2023

            Letí, šarkan, letí z hora vidí deti. Príde pani jeseň zaspieva im pieseň.

            Šarkan ten ma jeseň rád s vetrom je on kamarát.

            Učiteľka – PaedDr. Petronela Vašková

            Pomocná vychovávateľka – Katarína Trnková

        • BEZPEČNE  NA CESTE
          • BEZPEČNE NA CESTE

            3. 11. 2023

            Policajná  preventiska npor. Mgr. Mária Holotňáková z  OR PZ v Poprade po roku navštívila všetky triedy našej Špeciálnej materskej školy Jána Vojtaššáka internátnej. Deti spolupracovali v skupinách, ale aj individuálne, zapájali sa do besedy s pani policajtkou. Teoreticko-názorná časť bola zameraná najmä na základy cestnej premávky ako sú  bezpečné správanie chodcov, význam dopravných značiek a semaforu na križovatke.  

            Učiteľky ŠMŠ, pedagogický asistent - Mgr. K. Holotňáková,

            pomocná vychovávateľka - K. Trnková, zdravotník - Bc. M. Vlkolinská 

        • JESEŇ V PRAKTICKEJ ŠKOLE
          • JESEŇ V PRAKTICKEJ ŠKOLE

            3. 11. 2023

            S príchodom krásneho jesenného obdobia sa mení celá príroda. Stromom sa zafarbujú listy do odtieňov žltej, oranžovej a červenej farby. V prírode všetko dozrieva, zbiera sa úroda...                   Preto sme sa aj my žiaci z praktickej školy rozhodli pripraviť ochutnávku jesenných plodov v podobe zdravých šalátov, ktoré sme s chuťou zjedli. Bol to pre nás skvelý zážitok a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie.

            Triedne učiteľky: PaedDr. Mária Molnárová, Mgr. Marta Palenčárová

        • Babičkina záhrada
          • Babičkina záhrada

            3. 11. 2023

            Kým v  záhrade dozreje ovocie a zelenina, je potrebné  vykonať veľa práce. Babička sa vždy s  láskou stará o všetky svoje rastlinky i stromy, a preto bola odmenená bohatou úrodou. My deti v  ŠMŠ sme jej dary mohli spoznávať aj  ochutnávať. Popritom sme súťažili, spievali a maľovali, bol to zas jeden pekný deň v našej milej škôlke.

            Učiteľky ŠMŠ, pedagogický asistent - Mgr. K. Holotňáková

             pomocná asistentka - I. Karchňáková, zdravotník – Bc. M. Vlkolinská

    • Spojená škola Jána Vojtaššáka internátna 2021