• ZÁBAVNÝ DEŇ V BOOM HOUSE
          • ZÁBAVNÝ DEŇ V BOOM HOUSE

            9. 5. 2022

            Deň plný zábavy a pohybu sme zažili v piatok 29. 4. 2022. Cesta autobusom do zábavného parku bola pre väčšinu detí veľkým zážitkom, a ešte väčším boli šmýkačky, preliezačky, trampolína, guľôčkový bazén, a detské autíčka. Deti sa smiali, pišťali šťastím a radosťou. Tento deň sme si užili vďaka organizácii SPOSA L - Levoča. Ďakujeme.

            učiteľky Galajdová T., Kuľová M., Holotňáková K.,

            pomocná vychovávateľka – Trnková Katarína

        • Deň matiek
          • Deň matiek

            6. 5. 2022

            Šetrím si korunky, už ich mám päť,

            kúpim dnes mamičke najkrajší kvet.

            Pekný kvet červený, ako lienka,

            ľúbim ťa, ľúbim, moja mamulienka!

             

            PaedDr. Petronela Vašková

            Janka Psocíková

        • Mamka moja mamička
          • Mamka moja mamička

            6. 5. 2022

            Druhá májová nedeľa patrí tradične všetkým mamám. Tento rok pripadá na 8. mája. A chýbať by v tento deň nemala ani básnička od srdca.

            Dnes je sviatok všetkých mám, lúčne kvety natrháme.

            Urobíme  kytičku len pre svoju mamičku.

            Darček sami vyrobíme, radosť jej tým urobíme.

             A k tomu jej božtek dáme, pretože ju radi máme.

            Mgr. Marcela Kuľová a Mgr. Martina Anderáková

        • PLANETÁRIUM ASTRO SHOW
          • PLANETÁRIUM ASTRO SHOW

            6. 5. 2022

            Dňa 3.5.2022 našu školu navštívilo prenosné planetárium Astro Show, ktoré prinieslo do našej školy množstvo nových informácií a poznatkov. Zábavno-zážitkovou formou upútalo všetky vekové kategórie a vďaka nej si deti a žiaci zapamätali veľké množstvo informácií. 

            Každý program nás na úvod vzal zažiť plavbu vesmírom. Pre našich najmenších výskumníkov nechýbala ani rozprávka o Slniečku a Mesiačiku. Pozreli sme si planéty našej Slnečnej sústavy – ako nasledujú jedna za druhou od Slnka.

            Starší žiaci sa vďaka programom dozvedeli napríklad - čo má naše Slnko spoločné s ostatnými hviezdami a nie len to ale aj aké veľké sú ostatné hviezdy, z čoho sú zložené a prečo majú rôzne hviezdy rôzne farby. Na záver všetkých programov sme si vychutnali štart rakety a odlet do vesmíru.

            Bc. Dominika Vagnerová

        • VEĽKONOČNÉ TVORENIE V ŠKD
          • VEĽKONOČNÉ TVORENIE V ŠKD

            2. 5. 2022

            Dňa 12.4.2022 sme boli so žiakmi  v múzeu špeciálneho školstva na Veľkonočný workshop. Vyskúšali sme si tvorenie s novým materiálom. Vypaľovali sme do dreva obrázky, videli sme, čo dokáže 3D tlačiareň, hrali sme sa s hračkami a vyrábali sme si vlastné dekorácie. Žiakom sa tvorenie veľmi páčilo a už sa tešíme na ďalšie tvorenie.

            Mgr. Silvia Jasečková, Mgr. Žaneta Hradiská

        • VÝSTAVA POĽOVNÍCKYCH TROFEJÍ
          • VÝSTAVA POĽOVNÍCKYCH TROFEJÍ

            29. 4. 2022

            Dňa 11.4.2022 sme s deťmi našej materskej školy navštívili Výstavu poľovníckych trofejí v kongresovej sále Mestského divadla v Levoči. Mali sme možnosť vidieť parožie rôznych veľkostí a tvarov, exponáty lesných zvierat a obrázky lesa, ktoré vytvorili deti. Výstava sa nám veľmi páčila. 

             

            Učiteľky ŠMŠ, pedagogické asistentky, pomocná vychovávateľka - Katarína Trnková.

        • Turistická vychádzka v doline Blajzloch
          • Turistická vychádzka v doline Blajzloch

            29. 4. 2022

            Po veľkonočných prázdninách žiaci z tried 2.A, 3.A a 4.A absolvovali turistickú vychádzku v doline Blajzloch, ktorá sa nachádza na hranici Národného parku Slovenský raj, medzi obcou Vernár a osadou Píla pri Hrabušiciach. V roku 2018 tu došlo k otvoreniu náučného chodníka, dlhého 1400 metrov.          Na ňom žiakov čakalo 6 etáp – Dolina Blajzloch, Jazero Blajzloch, Hospodárenie v lese, Načo potrebujeme drevo?, Mŕtve drevo dáva život a Vzácny les. Najväčšou atrakciou bolo jazero. Okrem krásnych farieb sme v ňom pozorovali aj rybky a kačky. Žiaci mali možnosť ukázať svoju kondíciu a pokochať sa nádhernými výhľadmi. Počasie nám prialo a všetci sme si z tejto aktivity odniesli veľa pozitívnych dojmov.

            V. Szitari - učiteľka

          • O Z N A M

            8. 4. 2022

            V stredu 13. apríla 2022 budú žiaci vyučovanie končiť :

            1. stupeň o 11:35 hod., 2. stupeň o 12:25 hod.

             Od štvrtka 14. apríla 2022 do utorka 19. apríla 2022

            majú žiaci veľkonočné prázdniny.

            V stredu 20. apríla 2022 bude vyučovanie podľa rozvrhu.

            Pohotovostná služba v utorok 19. apríla 2022 bude.

        • VEĽKONOČNÝ VINŠ
          • VEĽKONOČNÝ VINŠ

            13. 4. 2022

            Veľká noc je nielen najdôležitejším kresťanským sviatkom, ale aj oslavou jari a nového života. Tieto sviatky vždy boli späté s obdobím veselíc, ľudových zvykov a tradícií. Jedným z veľkonočných symbolov sú práve veľkonočné vinše, priania, vinšovačky.

            Preveselé sviatky jari, slnko v každej jednej tvári.

            Bystré nohy, svižný korbáč, šunku, chlebík ba aj koláč.

            Trošku kriku, šťastia moc, skrátka krásnu Veľkú noc.

             

            Praje trieda 4. MS: Mgr. M. Kuľová, Mgr. M. Anderáková a deti

        • KOMIKSOVÁ SÚŤAŽ
          • KOMIKSOVÁ SÚŤAŽ

            13. 4. 2022

            Knižnica Jána Henkela vyhlásila v novembri 2021 literárno – výtvarnú Komiksovú súťaž do ktorej sa mohli zapojiť deti aj dospelí čitatelia z Levoče a okolia. Úlohou bolo nakresliť komiks na ľubovoľnú tému, za ktorý mohli vyhrať zaujímavé nielen knižné ceny.

            Súťaže sa zúčastnili i žiaci našej školy: Vojtech Kešeľ, Roman Čonka, Gizela Polhošová a Samuel Puška.

            V marci 2022 výhercov určila porota a cena  sympatie bola udelená za výhru v internetovom hlasovaní ktorú vyhral žiak našej školy Vojtech Kešeľ. Každý zúčastnený žiak si tiež odniesol malú sladkú odmenu.      

            Mgr. Eva Vandrová

        • VESELÚ VEĽKÚ NOC
          • VESELÚ VEĽKÚ NOC

            13. 4. 2022

            Veľká noc predstavuje nielen množstvo tradícií a zvykov, ale i veľa zábavy, osláv a prvé jarne dni. Pre deti sú tieto sviatky vzácne. Tešia sa na ne, pretože sú výnimočne, pestré a veselé, plne zaujímavých činností. A to práve vďaka tradíciám a rôznym veľkonočným zvykom. Veď ktorému dieťaťu by sa nepáčili maľované vajíčka, zajačiky, vyfarbovanie a zdobenie, či šibanie a oblievanie.

            Mgr. Petronela Vašková – učiteľka

            Jana Psociková – pomocná vychovávateľka

        • KRÍŽOVÁ CESTA DETÍ
          • KRÍŽOVÁ CESTA DETÍ

            11. 4. 2022

            Dňa 8.4.2022 sa škôlkari, žiaci a učitelia našej školy stretli v aule, aby sa spoločne modlili  pobožnosť krížovej cesty. V štrnástich zastaveniach uvažovali nad bolesťami a ťažkou cestou s krížom nášho Pána Ježiša Krista. Pobožnosť krížovej cesty bola obetovaná za všetky deti na svete, zvlášť za tie, ktoré trpia hladom a zomierajú vo vojnách.

            Učiteľka PaedDr. Mária Molnárová

        • Senzomotorický koberec
          • Senzomotorický koberec

            6. 4. 2022

            Krásny, originálny a lákavý pre deti – to je náš nový senzomotorický koberec. Dnes si ho užili žiaci 1.A triedy. Rozdielne tvary a materiály na ňom stimulujú zmysly dieťaťa. Do mozgu je tak vysielaných oveľa viac impulzov, na ktoré telo a nohy dieťaťa reagujú. Zdravé nohy, zdravá chôdza – to sú benefity, ktoré si môžu pomocou koberca naši žiaci precvičovať každý deň.

            Mgr. Vladimíra Tatarková

        • 2. apríl – Svetový deň povedomia o autizme
          • 2. apríl – Svetový deň povedomia o autizme

            6. 4. 2022

            Osveta autizmu, pomoc samotným autistom a ich rodinám – to je každoročne 2. apríl. Po celom svete sa koná množstvo osvetových projektov s rovnakým cieľom a to pomôcť deťom s autizmom a ich rodinám. Modrá farba sa stala symbolom autizmu, komunikácie, preto po celom svete i na Slovensku sa ľudia oblečú do modrého na znak podpory. V našom meste Levoča bola v tento deň namodro vysvietená  Košická brána i balkón radnice. Aj my, učitelia a žiaci tried pre žiakov s autizmom sme sa v tento deň obliekli „namodro“.  Deti sme pozvali na milé posedenie a takouto malou radosťou sme im prejavili, že práve oni nás učia pokore a trpezlivosti a ukazujú nám veci na ktoré často zabúdame...

            Mgr. Vladimíra Tatarková

        • SVETOVÝ DEŇ POVEDOMIA O AUTIZME
          • SVETOVÝ DEŇ POVEDOMIA O AUTIZME

            6. 4. 2022

            Tento deň si pripomíname vždy 2. apríla. Na znak spolupatričnosti k deťom, rodičom a príbuzným, ktorí žijú s touto poruchou autistického spektra sme sa odeli do modrých farieb. Naše deti do škôlky prišli zabávať Mickey Mouse a jeho kamarátka  Minnie. Deti si pochutnali na sladkých muffinách a torte, tancovali a zabávali sa. Spoločne sme strávili veselé dopoludnie plné zábavy a radosti.

            učiteľky ŠMŠ- Mgr. Galajdová Terézia, Mgr. Kuľová Marcela

            pedagogická asistentka- Mgr. Anderáková Martina

            pomocná vychovávateľka- Trnková Katarína

        • IN NOMINE CIVITATIS LEUTSCHA . . . o tých čo zanechali svoju stopu
          • IN NOMINE CIVITATIS LEUTSCHA . . . o tých čo zanechali svoju stopu

            6. 4. 2022

            Pod týmto názvom sa nesie výstava v historickej radnici v Levoči, ktorú sme spolu s deťmi ŠMŠ navštívili. Výstava prezentuje jedinečné exponáty Bardejovskú kalváriu od Majstra Pavla, Thurzovský guldiner, Silašiho šperky, Krásnohorsku čiernu madonu, prvé vydanie románu Levočská biela pani, Czauczikove  a Rombauerove portréty, podpis Jána Henkela a množstvo ďalších zaujímavých exponátov. Niektorí sa tu narodili, niektorí prisťahovali, iní v Levoči iba krátko pobudli. Isté je, že práve tu našli priestor pre svoju realizáciu, podnikanie, umelecké nadanie. Od kupcov a podnikateľov, cez učencov a majstrov svojho remesla, až k slobodným umelcom. Tí všetci v meste zanechali svoj odkaz. Vo väčšine prípadov pozitívny a hodný spomínania. Vo väčšine prípadov preslávili Levoču a svoje levočské korene i za hranicami jej hradieb.

            učiteľky ŠMŠ, pedagogické asistentky, pomocná vychovávateľka - Katarína Trnková

        • Hydroterapia - Čingov
          • Hydroterapia - Čingov

            1. 4. 2022

            Máme za sebou dlhú a náročnú dobu, ktorá nám nedovolila organizovať školské akcie , ktoré sme pred covidom milovali. Jednou z nich je aj hydroterapia v bazéne hotela Čingov. O to radostnejšie a s nadšením sme znova obnovili túto aktivitu. Aj takýmto druhom terapie rozvíjame u žiakov s autizmom nielen plavecké schopnosti, telesnú zdatnosť, obratnosť a vytrvalosť žiakov, ale zlepšujeme  aj ich senzomotorické schopnosti, učíme ich prijímať fyzický kontakt s inými žiakmi, dodržiavať stanovené pravidlá pri fyzickej aktivite, a v neposlednom rade rozvíjame komunikačné schopnosti žiakov a vzájomnú kooperáciu. Veríme, že pandemická situácia už bude len priaznivá a my takéto akcie budeme môcť organizovať znova pravidelne.


            Mgr. Popadičová Monika, učiteľka

        • FLORBAL
          • FLORBAL

            1. 4. 2022

            Ako lepšie môžu deti so školského internátu stráviť voľný čas, ak nie športovými aktivitami. Jednou z veľmi obľúbených hier je florbal. Tak sme si s dievčatami zahrali turnaj. I keď s „našimi“ upravenými pravidlami, ale o to viac sme si zabehali a zabavili sa.

            Z. Matalíková, vychovávateľka

        • FARMA
          • FARMA

            29. 3. 2022

                   Jednou z týždenných tém jarného obdobia je téma s názvom „Zvieratká a ich mláďatá“. Keďže deti milujú zvieratká a zvieratká majú radi deti, rozhodli sme sa, že strávime  vychádzku v prírode medzi zvieratkami. Už pri vstupe na mini farmu nás čakal farmár Radko s manželkou, ktorí nás srdečne privítali a stručne nám o malej farme porozprávali. Po tomto milom privítaní nasledovalo spoznávanie zvieratiek, nielen očami ale aj rúčkami, ktorými ich hladkali, kŕmili a počítali. Videli sme kravičky, teliatka, kozičky, ovečky. Pekne sme poďakovali, rozlúčili sa a keďže sme už mali z toľkých zážitkov prázdne brušká pobrali sme sa na obed do materskej školy.

            Učiteľka Mgr. Petronela Vašková, pomocná vychovávateľka Janka Psociková

  • Spojená škola Jána Vojtaššáka internátna 2021