• Zelené štvrtky v Múzeu špeciálneho školstva
          • Zelené štvrtky v Múzeu špeciálneho školstva

            19. 2. 2024

            V mesiaci február pripravilo Múzeum špeciálneho školstva v Levoči pre žiakov zelené štvrtky, ktoré sú edukatívne zamerané na sluchové znevýhodnenie. Naša trieda 4.K sa tematicky obliekla do zelenej farby a hor sa na zážitky a vzdelávanie do múzea. Hneď na začiatku žiakov zaujalo veľké ucho a hravou formou sa naučili, kadiaľ prechádza zvuk a  všetky časti ucha. Nasledovalo odzeranie z úst, ktoré vôbec nebolo jednoduché a žiakom dlho trvalo, kým správne uhádli slová. Vyskúšali si aj prstovú abecedu a posunky. Veľmi ich zaujali aj pomôcky pre zrakovo postihnutých, vyskúšali si svoj hmat aj čuch.

            tr. učiteľka Mgr. Martina Kovalčíková, pedag. asistentka Jana Psocíková

        • ...UŽ SA FAŠIANG KRÁTI...
          • ...UŽ SA FAŠIANG KRÁTI...

            16. 2. 2024

            Fašiangy - najveselšie zvyky počas roka. Ľudia sa zabávali, veselili. Ale každé obdobie má svoj koniec. My sme ho zakončili zábavou a diskotékou. Teraz nastáva obdobie pôstu, ktoré sa začína Popolcovou stredou. Aj my sa stíšime a budeme očakávať príchod Veľkej noci.

            Vychovávateľka  Mgr. Marta Valas

        • KARNEVAL
          • KARNEVAL

            15. 2. 2024

            Myška, ježko, zajko milý tancovali veselo.

            Podišiel k ním vĺčik sivý, čosi sa mu zachcelo...

            Nie však mäsko, žiadne bitky, dobrú on mal náladu.

            Okúsiť chcel pre zážitky atmosféru parádnu.

             

            Dňa 9. februára 2024 sa v našej škôlke ozývala hudba a šťastný smiech detí. Konečne nastal deň dlho očakávaného karnevalu. Deti sa v maskách zabávali, hrali a tancovali,  mali pripravenú karnevalovú hostinu. Za odmenu každý účastník karnevalu dostal diplom, medailu a sladkú odmenu.

             

            Učiteľky: Mgr. Ľ. Duláková, Mgr. L. Jozefčáková, Mgr. M. Kuľová

            Pomocná vychovávateľka: I. Karchňáková

            Zdravotníčka: Bc. M. Vlkolinská

        • UŽ SA BLÍŽI JUPÍ-JÚÚ, NÁŠ KARNEVAL JE UŽ TU
          • UŽ SA BLÍŽI JUPÍ-JÚÚ, NÁŠ KARNEVAL JE UŽ TU

            15. 2. 2024

            Dňa 9.2.2024 sa po roku v školskom klube detí  konal karneval a my sme sa preniesli do sveta rozprávok. Deti z ŠKD 1,2 a 3 sa premenili na hrdinov, ktorých majú radi. Spoločne sme si zatancovali, zasúťažili a pochutili na občerstvení. Každá maska získala medailu a odniesla si so sebou aj odmenu. Radosť a dobrá nálada bola po celý čas a o rok sa na masky tešíme zas.

            Vychovávateľky: Mgr.Tatiana Ilčíková, Mgr. Žaneta Hradiská

            Asistenti: Mgr. Peter Hlavatý, Mgr. Veronika Iľašová

        • FIRST LEGO League 2024
          • FIRST LEGO League 2024

            13. 2. 2024

            V utorok sa žiaci našej školy zúčastnili regionálneho kola celosvetového festivalu a turnaja v konštruovaní a programovaní robotických systémov zo stavebnice LEGO v Poprade.

            Odmenou za náročnú celoročnú prípravu bolo pre mladších žiakov zo 6.A triedy v kategórii EXPLORE – MASTERPIECE 2024 získanie medailí a diplomov za mimoriadne technické znalosti a kreatívne spracovanie robotických úloh a zadaní. Starší žiaci z 8.K a 7.K triedy sa tiež nedali zahanbiť. V turnaji CHALLENGE – MASTERPIECE 2024 sa po výborných výsledkoch v jednotlivých turnajových úlohách umiestnili celkovo na druhom mieste.

             

            Miloš Jozefčák

        • KARNEVAL
          • KARNEVAL

            13. 2. 2024

            „Hurá je to tu, radujú sa všetci , prišiel opäť k nám detský karneval...“

            Žiaci 1.A , 3.A , 4.K , 5.A  a 6.A  prežili jedno čarovné dopoludnie plné radosti a zábavy. Krásne vyzdobená aula našej školy sa premenila na tanečný parket s rôznymi rozprávkovými bytosťami a bolo čo obdivovať. K príjemnej karnevalovej nálade nechýbala dobrá hudba, zábavné súťaže, sladké odmeny a diplomy za krásne karnevalové masky.  Všetci si domov odniesli  krásne zážitky a dobrú náladu.

            Mgr. T. Galajdová

        • FAREBNÝ  FEBRUÁR
          • FAREBNÝ FEBRUÁR

            12. 2. 2024

            Naši predškoláci so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami začali druhý mesiac v novom roku návštevou Múzea špeciálneho školstva v Levoči, ktoré pripravilo aktivity na spoznávanie jednotlivých zdravotných  znevýhodnení. Modrý pondelok zameraný na autizmus a inakosť sme prežili všetci v modrých tričkách pri špecifických aktivitách spätých s jedincami s autizmom.

            Učiteľky ŠMŠ – Mgr. Ľ. Duláková, Mgr. L. Jozefčáková, Mgr. M. Kuľová,

            pomocná asistentka - I. Karchňáková, zdravotník – Bc. M. Vlkolinská

        • ZÁKLADNÝ LYŽIARSKY VÝCVIK SKIPARK – VYŠNÉ RUŽBACHY
          • ZÁKLADNÝ LYŽIARSKY VÝCVIK SKIPARK – VYŠNÉ RUŽBACHY

            7. 2. 2024

            V termíne od 29.1 – 2.2.2024 sme zorganizovali a zúčastnili sa základného lyžiarskeho výcviku. Výučba prebiehala podľa harmonogramu v doobedňajšom a poobedňajšom vyučovacom bloku v stredisku SKIPARK Vyšné Ružbachy. Teoretické poznatky získavali žiaci prostredníctvom videoprojekcie formou prezentácií, či videí.

            Žiaci boli v jednej výkonnostnej skupine, vzhľadom na ich možnosti. Cieľom výučby bolo zjazdiť terén oblúkmi v prívrate v rozšírenej stope, bezpečne zabrzdiť, zvládnuť jazdu na vleku a zlyžovať začiatočnícky svah optimálnou lyžiarskou technikou, nadobudnúť teoretické poznatky a zásady správania sa lyžiara.

            Ciele lyžiarskeho kurzu sa nám podarilo naplniť, žiakom sme sprostredkovali zážitok a pocit z  lyžovania a pobytu v zimnej prírode.

             

            Mgr. Tomáš KOTERBA

        • BOOM HOUSE – SVIT
          • BOOM HOUSE – SVIT

            6. 2. 2024

            Tento rok  je pani Zima  skúpa na snehovú nádielku, tak sme  naše aktivity presmerovali do interiéru interaktívneho ihriska vo Svite. Tam sa deti dosýta vyskákali a vyšantili. Zaujímavá bola aj cesta autobusom, pozorovali ubiehajúcu krajinu a  z  ich  tváričiek vyžarovala spokojnosť.  Náš malý  výlet urobil deťom veľkú radosť a my dospelí sme sa tešili spolu s nimi.

            Učiteľky ŠMŠ – Mgr. L. Jozefčáková, Mgr. M. Kuľová,

            pomocná asistentka - I. Karchňáková, zdravotník – Bc. M. Vlkolinská

        • Hry na snehu
          • Hry na snehu

            29. 1. 2024

            Dňa 25.1.2014 sa žiaci 1.A, 2.A a 3. A triedy zúčastnili krátkej turistiky v prírode spojenej s hrami na snehu. Využili sme krásnu snehovú prikrývku na Závade. Žiaci si posilnili svoju fyzickú zdatnosť, precvičili si chôdzu po dosť náročnom teréne. Aj desiata v prírode sa im rátala. Po sánkovaní sme sa presunuli na Levočskú Dolinu, kde sa žiaci občerstvili. Bol to krásny deň strávený v zimnej prírode.

            Mgr. Vladimíra Tatarková

        • Návšteva mestskej knižnice Jána Henkela v Levoči
          • Návšteva mestskej knižnice Jána Henkela v Levoči

            25. 1. 2024

            Dňa 15. 1. 2024 si žiaci 1. A a 3. A triedy mali možnosť pozrieť rôzne detské rozprávkové knihy v mestskej knižnici.  Žiaci si mohli vybrať knihu podľa vlastného výberu a dozvedeli sa, že je potrebné knihu vrátiť na pôvodné miesto. Učili sa ohľaduplne listovať v knihách a knihy si navzájom požičať. Dozvedeli sa, ako sa správať v knižnici, aby nerušili iné deti a návštevníkov, ako si vypožičať knihu u pani knihovníčky.  Deti sa už teraz tešia na ďalšiu návštevu mestskej knižnice.

            Mgr. T. Galajdová, Mgr. V. Tatarková, Mgr. M. Kapustová

          • O Z N A M

            14. 12. 2023

            V stredu 20. decembra 2023 bude o 15:00 hod. vianočná akadémia v Mestskom divadle v Levoči.

            V piatok 22. decembra 2023 majú žiaci riaditeľské voľno.

             Od 23.decembra 2023 do 7. januára 2024 majú žiaci vianočné prázdniny.

            V pondelok 8. januára 2024 bude vyučovanie podľa rozvrhu.

            Služba v internáte v nedeľu 7. januára 2024 bude.

             

            Riaditeľka spojenej školy

            PaedDr. Monika Husková

        • NÁVŠTEVA SOCHÁRSKEHO ATELIÉRU
          • NÁVŠTEVA SOCHÁRSKEHO ATELIÉRU

            14. 12. 2023

            Počas vychádzok sme na nádvorí kláštora Rádu minoritov v Levoči uvideli sochu sv. Františka z Asissi, ďalšie sochy sme našli v kostole, na námestí, pretože v predvianočnom čase námestia miest zdobia betlehemy. Chceli sme sa dozvedieť ako taká socha vznikne, preto sme navštívili ateliér sochára  Mgr. art. Jána Lesňáka, autora sochy sv. Františka, krížovej cesty na Mariánskej hore a mnohých iných diel. Najprv nám ujo Jano porozprával  z čoho sochy vyrába, oboznámili sme sa s hlinou, drevom, kameňom, predviedol spôsob práce, všetci si túto činnosť mohli vyskúšať. Zhodli sme sa, že táto práca je ťažká, ale šikovné ruky umelca vytvoria veľa krásy, o čom sme sa presvedčili pri pohľade na vytvorené diela.

            Učiteľka - Mgr. Ľ. Duláková

            Pedagogický asistent - Mgr. K. Holotňáková

        • PROJEKTOVÉ VYUČOVANIE
          • PROJEKTOVÉ VYUČOVANIE

            7. 12. 2023

            Dňa 1.12.2023 sme si pre žiakov 2.A, 4.A a 7.A pripravili projektové vyučovanie na tému- ZIMA. Projektové vyučovanie sa orientuje predovšetkým na žiaka, ktorý nadobúda a rozvíja vedomostí riešením praktických i pracovných úloh. U detí sme rozvíjali predovšetkým iniciatívu, samostatnosť, tvorivosť a schopnosť spolupracovať. Žiaci sa oboznámili s charakteristickými znakmi zimy, tiež sme si porozprávali o vhodnom oblečení v zime, o zvieratkách v zime a veľa ďalšieho. V záverečnom spoločnom projekte sme nalepovali obrázky, týkajúce sa zimy a tým zúročili nadobudnuté nové poznatky. Táto forma vyučovania u žiakov s autizmom pomáha žiakom získavať vedomostí, pútavou a nenásilnou formou a umožňuje, aby učenie bolo pre žiakov hrou, príjemným a zaujímavým zážitkom a to sa nám aj podarilo.

            Triedne učiteľky Mgr. Kochanová, Mgr. Pitoráková, Mgr. Popadičová

            Pedagogické asistentky Bc. Polláková, Mgr. Šoltésová, Mgr. Hradiská

          • O Z N A M

            4. 12. 2023

            V piatok 8. decembra 2023 bude vyučovanie končiť po 4. vyučovacej hodine o 11:35 hod.

            Prevádzka školy z organizačných dôvodov bude do 12:00 hod.

            V pondelok 11. decembra 2023 bude vyučovanie podľa rozvrhu.

            Služba v internáte v nedeľu 10. decembra 2023 bude.

            Riaditeľka spojenej školy

            PaedDr. Monika Husková

             

        • NÁVŠTEVA MESTSKÉHO ÚRADU
          • NÁVŠTEVA MESTSKÉHO ÚRADU

            22. 11. 2023

            Deti našej ŠMŠ navštívili Mestský úrad v Levoči. Oboznámili sa so základnými úlohami samosprávy, osobne spoznali primátora mesta Levoča Ing. Miroslava Vilkovského MBA. Bližšie spoznali činnosť matričného úradu, klientskeho centra a prácu príslušníkov Mestskej polície v Levoči. Za ich milé privítanie veľmi pekne ďakujeme.

             

            Učiteľky ŠMŠ – Mgr. Ľ. Duláková, PaedDr. P. Vašková, Mgr. M. Kuľová

            pedagogická asistentka – Mgr. K. Holotňáková

            pomocné vychovávateľky – K. Trnková, I. Karchňáková

            zdravotníčka školy – Bc. M. Vlkolinská

        • ŠARKANIÁDA
          • ŠARKANIÁDA

            22. 11. 2023

            Kde sa vzal, tu sa vzal, v našom klube, drak pristál.

            Aj my v školskom klube detí sme si zorganizovali dňa 7. októbra obľúbenú akciu s názvom Šarkaniáda. Napriek tomu, že v tento deň nebolo úplne veterné počasie, tak niektoré šarkany vyleteli poriadne vysoko. Pestrofarebné šarkany nám postupne vystúpili do výšky a postarali sa o pekné divadlo na jesennej oblohe. Niekomu sa darilo viac, inému menej, no podstatné bolo to, že deti sa spolu poriadne vyšantili. Každý účastník dostal krásny diplom a samozrejme nechýbala ani sladká odmena.

            Vychovávateľka: Mgr. Silvia Jasečková, Mgr. Peter Hlavatý, Mgr. Marta Palenčárová

        • DEAFLYMPIJSKÉ DNI 2023
          • DEAFLYMPIJSKÉ DNI 2023

            15. 11. 2023

            Už tretí krát sme mali možnosť zúčastniť sa  športového podujatia Deaflympijských dni pre nepočujúcich  športovcov celého Slovenska v Bratislave. Na toto podujatie sme sa opäť veľmi tešili, takže nás neodradila ani dlhá cesta do nášho hlavného mesta. Súťažili sme vo florbale, bedmintone, stolnom tenise a atletike. Naše šikovné deti sa umiestnili aj na  víťazných  priečkach a získali tak krásnych 15 medailí. Okrem športovania sme navštívili aj kino v Auparku a na regeneráciu po super výkonoch sme  využili  školský bazén. Tieto hry neboli len o športovaní ale aj o získavaní nových kamarátov a priateľov. Týždeň nám ubehol ako voda a my sme sa museli rozlúčiť s kamarátmi a Bratislavou, ale už teraz sa tešíme na  ďalší ročník hier.          

             

            Mgr. Marcel Holló

            PaedDr. Zuzana Polláková                                                                                                                           

        • Zábavné dopoludnie vo FunVille
          • Zábavné dopoludnie vo FunVille

            15. 11. 2023

            Žiaci 1. A a 3. A triedy strávili dopoludnie plné zábavy a pohybu v kúzelnom zábavnom parku v Hozelci.  Deti sa vyskákali na trampolínach, šmýkali sa na tobogánoch a šmýkačkách, liezli na lezeckej stene a megapreliezkach,  hrali sa so vzduchovými delami, guličkovou fontánou, s legovou stavebnicou a vybehali sa na ihriskách.  Počas krátkej desiatovej prestávky sa deti občerstvili a opäť sa bežali hrať. Bolo to príjemne strávené dopoludnie.

            Mgr. T. Galajdová, Mgr. M. Kapustová. Mgr. V. Tatarková, Mgr. V. Iľašová

        • POPOLUDNIE SO STARÝMI RODIČMI
          • POPOLUDNIE SO STARÝMI RODIČMI

            15. 11. 2023

            Milá babka, milý dedko,

            vy ste pre nás všetko.

            Veľmi si Vás vážime,

            v srdiečku Vás nosíme.

            Dedko, Ty si kamarát,

            na prechádzky chodíš rád.

            Makovník od Teba babka ľúbim,

            so všetkým Ti rád poslúžim.

             

            Utorok 7.11.2023 patril stretnutiu starých rodičov so svojimi vnukmi - žiakmi 4.K a 6.A triedy. Žiaci potešili svoje babky a dedkov milým pásmom básní, ďakovnou pesničkou a malým darčekom. Na záver si spoločne zasúťažili, zabavili sa a strávili tak príjemné a šťastné popoludnie. Všetkým starým rodičom prajeme ešte veľa veľa zdravia a energie, aby rozdávali lásku a úsmev.

            Tr. uč. Martina Kovalčíková a Martina Cihová, pedag. asistentky Jana Psocíková, Tamara Rusňáková

  • Spojená škola Jána Vojtaššáka internátna 2021