• O Z N A M

            27. 6. 2022

            V stredu 29. júna 2022 o 8:00 hod. bude sv. omša

            v Bazilike sv. Jakuba.

             

             29. júna 2022 sa budú odovzdávať vysvedčenia.

             

             Vyučovanie bude končiť:

            1. stupeň o 11:35 hod.

            2. stupeň o 12:25 hod.

             

            ŠKD a ŠMŠ bude v prevádzke.

             

            Vo štvrtok 30. júna 2022

            budú mať žiaci riaditeľské voľno.

        • Školský výlet  v obci Poráč
          • Školský výlet v obci Poráč

            29. 6. 2022

            Vo štvrtok 16. júna 2022 sa žiaci z tried 5.K, 6.K, 7.K, 3.V a 4.V zúčastnili školského výletu, navštívili Poráč, najvyššie položenú obec v okrese Spišská Nová Ves. Najprv naše kroky smerovali do banskej štôlne Pavol, potom  sme spoznávali tradíciu baníctva v oblasti Poráča. V banskom múzeu sme videli pracovné prostriedky baníkov pri ťažení rudy a iné historické predmety. Neskôr naše kroky viedli na Vysoký vrch. Po výstupe na kopec sme boli odmenení neopakovateľným výhľadom do okolia. Za priaznivého počasia sme mali ako na dlani kruhový výhľad od Spišského hradu až po Vysoké Tatry. Potom sme si oddýchli  u pani Bakošovej, ktorá nás pohostila a sprevádzala Poráčom. Túto križovatku turistických a cykloturistických trás s dobrým východiskom do okolitej prírody odporúčame náročným aj menej náročným turistom. 

            Mgr. Anna Džuganová

        • CESTA ZA ZDRAVÍM DO POSILŇOVNE
          • CESTA ZA ZDRAVÍM DO POSILŇOVNE

            29. 6. 2022

            Cvičenie a pohyb je kľúčový pre udržanie správneho fyzického, ale i psychického fungovania ľudského tela. Pravidelný pohyb a cvičenie je jedna z najúčinnejších foriem prevencie pred rôznymi ochoreniami. Pohyb by mal byť každodennou súčasťou nášho života. Naši škôlkari merali dlhú trasu do posilňovne Ultimate Sports Academy s.r.o,  aby si pod vedením trénera pána Dávida Kedžucha overili svoju fyzickú zdatnosť a kondíciu prostredníctvom pohybových hier. Športovali, hrali rôzne hry, súťaže a rozcvičili si celé telo, pretože v zdravom tele - zdravý duch.

            Učiteľky, pedagogické asistentky a pomocné vychovávateľky v ŠMŠ

        • Angličtina trochu inak
          • Angličtina trochu inak

            21. 6. 2022

            S príchodom teplých a slnečných dní sa vyučovanie anglického jazyka prenieslo aj mimo školy. Žiaci si všímali dopravné prostriedky, obchody, reštaurácie, ovocie a zeleninu na trhu, obchody a rôzne predmety, ktoré dostali v zadaní. Priraďovali kartičky s anglickými pojmami a pomenúvali predmety v angličtine. Ich úlohou bolo všetko si zaznačiť a potom si svoje výsledky porovnať. Všetkým sa veľmi dobre darilo a úspešne si preverili svoje vedomosti. Vyskúšali si aj svoju fyzickú zdatnosť a to pri výstupe na vežu Baziliky sv. Jakuba. Tu si mohli precvičiť anglický jazyk pri počítaní schodov na vežu, ktorých bolo presne 216. Takéto netradičné vyučovanie si radi zopakujeme aj nabudúce.

            Mgr. Zombeková Michaela - učiteľka

        • NAŠI PREDŠKOLÁCI SA LÚČIA SO ŠMŠ
          • NAŠI PREDŠKOLÁCI SA LÚČIA SO ŠMŠ

            17. 6. 2022

            ,,V našej škôlke počuť hlas, že nadišiel taký čas,

            čo nám dáva do rúčky, milý kvietok rozlúčky.

            Jeho reč je neveľká, vraví: zbohom postieľka.

            Materská škola, milý dom, podaj mi rúčku na rozlúčku,

            lebo ja rastiem ako strom a po prázdninách prvák som!

            Triedne učiteľky:

            Mgr. Larisa Jozefčáková, PaedDr. Petronela Vašková, Mgr. Terézia Galajdová

        • VÝLET V ZOO,  ŠMŠ
          • VÝLET V ZOO, ŠMŠ

            17. 6. 2022

            Krásne teplé počasie sme  2.6.2022 využili na návštevu ZOO v Spišskej Novej Vsi. Deti s radosťou v očiach prichádzali do materskej školy a veľmi sa tešili na zvieratká.
            V ZOO sme boli hneď prví návštevníci, a tak sme mohli vidieť zvieratká pri raňajkách v plnej kráse.  Deti boli zvieratkami nadšené, hoci na chvíľu spŕchlo a museli sme sa schovať pod dáždniky, To nám ale náladu nepokazilo a my sme sa ďalej tešili zo zvieratiek. Najlepším zážitkom pre deti bolo kŕmenie leva, ktorý nás aj privítal hlasným revom. Deti si pozreli aj pavilón Aquaterra, kde mali možnosť vidieť plazy a rôzne rybky. V ZOO si pochutnali aj na zmrzline a zahrali sa na detskom ihrisku. Na výlet budeme ešte dlho spomínať.

            Učiteľky ŠMŠ, asistentky a pomocná vychovávateľka.

        • Tricklandia – školský výlet 9.júna 2022
          • Tricklandia – školský výlet 9.júna 2022

            17. 6. 2022

            Krásneho zážitkového výletu do Tricklandie sa zúčastnili všetci naši malí i veľkí žiaci s autizmom. Veľmi sa im páčila cesta autobusom do Starého Smokovca, kde sa nachádza galéria plná optických klamov – Tricklandia. Zábavné bolo zrkadlové bludisko, nevšedné veľké obrazy s rozprávkovými motívmi, nekonečná knižnica, vytekajúci obraz, veľké hracie karty a mnoho mnoho ilúzií. Bol to naozaj silný zážitok pre všetkých. Po krátkej obhliadke mestečka sme sa autobusom presunuli do Hozelca – do krytého detského ihriska FunVille, kde sa žiaci dosýta vyšantili. Výlet plný dojmov sme zachytili aj na fotografiách, ktoré si naši žiaci neustále prezerajú.

            Mgr. M. Kovalčíková

        • ŠKOLSKÝ VÝLET – ZOO SPIŠSKÁ NOVÁ VES
          • ŠKOLSKÝ VÝLET – ZOO SPIŠSKÁ NOVÁ VES

            10. 6. 2022

                 Záver školského roka prináša so sebou rôzne akcie v podaní výletov, exkurzií, rôznych hier v prírode...Žiaci základnej, špeciálnej ZŠ a MŠ absolvovali dňa 02.06.2022 školský výlet do ZOO v Spišskej Novej Vsi. Po dlhej „pandemickej odluke“ sa na tento deň veľmi tešili. Cestou autobusom pozorovali okolitú cestu. Po príchode sa presunuli do areálu zoologickej záhrady, kde sa im naskytol pohľad na niektoré zvieratká, ktoré poznali len z obrázkov. Po načerpaní nových informácií čakalo na žiakov sladké potešenie a zábava na detskom ihrisku. Žiaci boli nadšení, o čom svedčila aj príjemná atmosféra počas celého dňa.

            Učiteľky J. Tomalová, M. Jankovčinová

        • BOXOVACIE VRECE
          • BOXOVACIE VRECE

            10. 6. 2022

            V rytmicko – pohybovej učebni nám pribudlo nové náradie na cvičenie. Je to boxovacie vrece, na ktorom si môžeme vybíjať svoju energiu. Ďakujeme. Výchovná skupina 3.SI.

            Mgr. Marta Valas

          • NOVÁ LOPTA.

            10. 6. 2022

            Jedno pekné popoludnie sme na ihrisku  hrali futbal a „ OMYLOM“ sme prekopli loptu cez plot ihriska až na Schiesplatz. Boli sme štyria, nepriznali sme sa kto to urobil, „ VEĎ NA ČO!!!“ šli sme ju hľadať, ale nenašli sme ju. Teta povedala, že ju máme zaplatiť všetci. V pondelok sme priniesli peniaze a išli sme ju kúpiť. Už ju máme kúpenú. Štyria kamaráti.

        • Zážitkové múzeum
          • Zážitkové múzeum

            8. 6. 2022

            Nie deň, ale rovno Týždeň detí sa konal v Múzeu špeciálneho školstva v Levoči. Naši žiaci 1.S a 4.K. sa prišli do múzea zabaviť a zároveň sa niečo nové naučiť. Dozvedeli sa, že medzi nami žijú deti, ktoré ani nepočujú, ani nevidia a napriek tomu sa dokážu naučiť komunikovať „hmatovou abecedou“. Vyskúšali si jednotlivé písmená vyznačiť na dlani a napísať touto abecedou svoje meno. Pozreli si príbeh o hluchoslepom dievčatku, ktorý v nich vzbudil množstvo otázok. Pani Elenka im na všetky trpezlivo odpovedala a naši žiaci odchádzali do školy spokojní a opäť o niečo múdrejší.

            M. Zombeková - učiteľka

        • Poďte s nami na stretnutie so psíčkami
          • Poďte s nami na stretnutie so psíčkami

            7. 6. 2022

            Týždeň detskej radosti, plný zábavy, pohybu, zážitkov a prekvapení, sme ukončili milým stretnutím a hrami so psíčkami – pomocníkmi poľovníkov.  Pod vedením Viktórie Krempaskej nám predviedli svoju šikovnosť, nacvičené zostavy a spôsoby výcviku. Členka Poľovníckeho združenia Mirka Krempaská nám porozprávala o lese, o jeho obyvateľoch a o tom ako sa máme správať, keď prídeme k nim na návštevu.  Práve teraz, v období mláďat, je príroda najkrehkejšia a najzraniteľnejšia, preto si viac ako inokedy  uvedomujeme nevyhnutnosť starostlivosti   o všetko živé i neživé v nej.  Dúfame, že väčšina z nás bude pri pobyte v prírode myslieť na to ako udržiavať naše lesy čisté, ako sa v lese správať a ako ho chrániť.                                                                                                                                       

            Učiteľky, pedagogické asistentky a pomocné vychovávateľky v ŠMŠ

          • Radosť, relax vo vode

            7. 6. 2022

            Aktivít, pri ktorých je možné relaxovať sa nájde vždy dosť. Kto hľadá, nájde... Aj žiaci 1.A, 2.A a 4.A triedy relaxovali na plavárni v hoteli Čingov, kde si žiaci rozvíjali svoje plavecké zručností, obratnosť a vytrvalosť. Bolo úžasné vidieť radosť, akú plávanie deťom urobilo,  ako sa spolu v bazéne navzájom hrali, pomáhali si a užívali si pobyt vo vode. Po dvojhodinovej aktivite v bazéne sme boli všetci príjemne unavení, avšak plní nových zážitkov.

             

            Mgr. Viera Pitoráková

        • VITAJ JAR
          • VITAJ JAR

            1. 6. 2022

            V stredu 25. mája 2022 sa v kongresovej sále mestského divadla v Levoči  uskutočnilo podujatie pod názvom VITAJ JAR. Cieľom podujatia bolo predstavenie remesiel tematicky zameraných na tradície a zvyklosti spojené s jarou. Okrem rezbárov, kováčov, tkáčov či iných remeselníkov sa podujatia zúčastnili aj mestské školy vrátane tej našej. Tohto roku naši žiaci prispeli širokou škálou výrobkov  nielen z  výtvarných, ale aj z odpadových materiálov. Okrem výrobkov sme prezentovali našu školu krásnymi obrázkami súvisiacimi s tematikou jari.

            Mgr. Eva Vandrová

    • Spojená škola Jána Vojtaššáka internátna 2021