• PLANETÁRIUM ASTRO SHOW
          • PLANETÁRIUM ASTRO SHOW

            6. 5. 2022

            Dňa 3.5.2022 našu školu navštívilo prenosné planetárium Astro Show, ktoré prinieslo do našej školy množstvo nových informácií a poznatkov. Zábavno-zážitkovou formou upútalo všetky vekové kategórie a vďaka nej si deti a žiaci zapamätali veľké množstvo informácií. 

            Každý program nás na úvod vzal zažiť plavbu vesmírom. Pre našich najmenších výskumníkov nechýbala ani rozprávka o Slniečku a Mesiačiku. Pozreli sme si planéty našej Slnečnej sústavy – ako nasledujú jedna za druhou od Slnka.

            Starší žiaci sa vďaka programom dozvedeli napríklad - čo má naše Slnko spoločné s ostatnými hviezdami a nie len to ale aj aké veľké sú ostatné hviezdy, z čoho sú zložené a prečo majú rôzne hviezdy rôzne farby. Na záver všetkých programov sme si vychutnali štart rakety a odlet do vesmíru.

            Bc. Dominika Vagnerová

        • VEĽKONOČNÉ TVORENIE V ŠKD
          • VEĽKONOČNÉ TVORENIE V ŠKD

            2. 5. 2022

            Dňa 12.4.2022 sme boli so žiakmi  v múzeu špeciálneho školstva na Veľkonočný workshop. Vyskúšali sme si tvorenie s novým materiálom. Vypaľovali sme do dreva obrázky, videli sme, čo dokáže 3D tlačiareň, hrali sme sa s hračkami a vyrábali sme si vlastné dekorácie. Žiakom sa tvorenie veľmi páčilo a už sa tešíme na ďalšie tvorenie.

            Mgr. Silvia Jasečková, Mgr. Žaneta Hradiská

  • Spojená škola Jána Vojtaššáka internátna 2021