• MIKULÁŠSKE HRANIE V MÚZEU
          • MIKULÁŠSKE HRANIE V MÚZEU

            23. 1. 2023

            Múzeum špeciálneho školstva v Levoči pripravilo originálne predsviatočné aktivity a neobyčajné hry. Deti z našej Špeciálnej materskej školy hrali interaktívne hry zamerané na rozvoj pamäte, precvičili si logické myslenie, grafomotoriku, sluchové vnímanie a pohybové aktivity s ozvučenou loptou. Po prvýkrát do tohto múzea zavítal aj Svätý Mikuláš, ktorý odmenil všetky deti sladkosťami. Pod stromčekom si našli aj malý darček, ktorý detských múzejných návštevníkov milo potešil.

            Učiteľky ŠMŠ a pedagogický asistent

          • Vianoce v Múzeu špeciálneho školstva v Levoči

            21. 12. 2022

            Dňa 7.12.2022 si žiaci 1.A, 2.A, 5.A a 6.A triedy spestrili vyučovací proces v Múzeu špeciálneho školstva v Levoči. Žiakov čakali rôzne stanovištia s úlohami zameranými na rozvoj zmyslov. Vianočnú atmosféru upevnilo aj prekvapenie pre žiakov – príchod Mikuláša, s ktorým sa deti porozprávali, zaspievali mu a za odmenu ich čakalo sladké prekvapenie a darček v podobe puzzle a bylinkového čaju. Odchádzali sme s tým, že naši žiaci s autizmom túto školskú aktivitu krásne zvládli.

            Mgr. Vladimíra Tatarková, Mgr. M. Popadičová, Mgr. V. Pitoráková, Mgr. Ž. Hradiská, Bc. D. Polláková, Mgr. M. Šoltésová

          • Vianočné šťastie...

            21. 12. 2022

            Zabudnime na smútok, zanechajme zvady, buďme k sebe milí, dobrí a majme sa radi. Prišiel čas vianočný, zvonček tíško cinká, každému sa splní túžba, aspoň malilinká. Šťastné a veselé želajme si spolu a potom spoločne sadajme k štedrovečernému stolu. Vločka sa k vločke skláňa, prináša tvoje tajné priania....

            Krásne a požehnané sviatky v kruhu  najbližších  všetkým žiakom  a zamestnancom našej školy prajú žiaci: Tobias, Daniel, Adam, Filip, Dominik,

            triedna učiteľka:  Mgr. Martina Cihová a asistentka učiteľa: Mgr. Veronika Iľašová

        • ČO SA STALO V BETLEHEME .....
          • ČO SA STALO V BETLEHEME .....

            14. 12. 2022

            Naši škôlkari navštívili predvianočné mestečko v Spišskom múzeu v Levoči, kde už vládla magická atmosféra. Sledovali a prežívali najznámejší príbeh, v ktorom je ukryté tajomstvo Vianoc. Všetci ochutnali vianočné oblátky a punč, strávili sme prekrásne dopoludnie.

            Učiteľky ŠMŠ, pomocná vychovávateľka – K. Trnková

            Zdravotníčka – M. Vlkolinská, Bc.

        • FUN VILLE HOZELEC
          • FUN VILLE HOZELEC

            14. 12. 2022

            Keď naši škôlkari nastúpili do malého autobusu, mnohí netušili, čo ich čaká na konci cesty. V zábavnom interiérovom ihrisku ich zažili veľa zábavy a pohybu, ktorý je pre ich vývin veľmi dôležitý. Foto napovie, ako si to užívali.

            Učiteľky ŠMŠ, asistentka pedagóga

        • ZAVÍTAL K NÁM MIKULÁŠ
          • ZAVÍTAL K NÁM MIKULÁŠ

            14. 12. 2022

            Na dobré deti Mikuláš nikdy nezabúda a preto aj tento rok zavítal do našej  školy. Obrovské očakávanie detí sa razom zmenilo na nezabudnuteľný zážitok, keď sa Mikuláš zjavil so svojim sprievodom anjelmi a čertom medzi deťmi, aj s košíkom plným darčekov. V aule školy zazneli mikulášske pesničky, básničky, a na záver dostalo každé dieťa od Mikuláša sladkú odmenu. Ak budú deti poslušné aj budúci rok, môžu sa opäť tešiť na túto vzácnu návštevu.

            Mgr. Terézia Galajdová

        • VO VIANOČNEJ PEKÁRNI
          • VO VIANOČNEJ PEKÁRNI

            14. 12. 2022

            Mestá zdobené vianočnou výzdobou, vôňa škorice a medovníkov nám pripomína príchod najkrajších sviatkov v roku. Aj žiaci 1.A a 2.A triedy sa spolu s pani učiteľkami rozhodli pripraviť na vianočné sviatky pečením medovníkov a tak si spríjemniť vyučovací čas. Školská kuchynka sa zrazu premenila na vianočnú pekáreň. Všade rozvoniavala vôňa medovníkov a atmosféru dotvárali vianočné koledy, ktoré žiaci počúvali.

            Učiteľky: Mgr. Viera Pitoráková, Mgr. Terézia Galajdová

            Asistentky: Mgr. Žaneta Hradiská, Mgr. Mariana Šoltésová, Mgr. Miroslava Kapustová

        • VIANOČNÁ PEKÁREŇ V ŠKD
          • VIANOČNÁ PEKÁREŇ V ŠKD

            12. 12. 2022

            Vo vianočnej pekárni, napečieme za pár dní. Na Vianoce napečieme toľko, že to nepojeme. Sviatky Vianoc sa spájajú s množstvom tradícií a jedna z nich je aj pečenie medovníkov. Medovníčky patria k typickým dobrotám, ktoré zdobia naše stoly počas najkrajších sviatkov v roku. Upiecť medovník nie je veru jednoduché. Vyskúšali sme si to aj my v školskom klube detí. Vyvaľkali sme si cesto, s radosťou povykrajovali medovníkové figúrky a dozlata ich upiekli. Miestnosťou sa niesla vianočná a tvorivá atmosféra, školskou chodbou príjemná vôňa. No najkrajšie bolo to, keď sme si spolu sadli k stolu, ochutnali napečené medovníčky a potom podarovali sladké medovníčky aj ostatným spolužiakom a pánom učiteľom.

             

            Mgr. Silvia Jasečková, Mgr. Peter Hlavatý

        • VIANOCE V PRAKTICKEJ ŠKOLE
          • VIANOCE V PRAKTICKEJ ŠKOLE

            12. 12. 2022

            Príjemná predvianočná a tvorivá atmosféra zavládla aj v Praktickej škole, kde žiaci 1.P a 2.P pripravovali na hodinách Ručných prác a šitia, Príprave jedál a výživy výrobky určené  na tradičný Vianočný remeselný trh, ktorého sa naša škola zúčastní  aj tento rok. Spolu sme ušili nákupné tašky, upiekli a ozdobili perníky, ktoré sú odpradávna spojené s Vianocami, sviatkami radosti a pokoja.

            Chceme vám všetkým popriať požehnané adventné obdobie a nech tajomstvo a kúzlo Vianoc v našich životoch trvá počas celého ďalšieho roka.

            učiteľka Mgr. K. Strážiková, Mgr. M. Palenčárová

          • O Z N A M

            5. 12. 2022

            V piatok 9. decembra 2022 bude vyučovanie končiť 

            po 4. vyučovacej hodine o 11:35 hod.

             

            Prevádzka v škole v piatok bude len do 12:00 hod.

             

            V pondelok 12. decembra 2022 bude vyučovanie podľa rozvrhu.

             

            Pohotovostná služba v nedeľu 11. decembra 2022 bude.

             

            PaedDr. Monika Husková

            riaditeľka SŠJVI

             

        • DEAFLYMPÍJSKE DNI 2022
          • DEAFLYMPÍJSKE DNI 2022

            6. 12. 2022

            Už druhý krát sme mali možnosť zúčastniť sa  športového podujatia  Deaflympíjske dni 2022 pre nepočujúcich  športovcov  v Bratislave, ktoré sa konali od 28.11 do 1.12. 2022. Neodradila nás ani dlhá cesta vlakom a na podujatie sme sa veľmi tešili. Tento krát sme súťažili vo floorballe a bedmintone. Samozrejme, že sme sa umiestnili na  víťazných  priečkach  a získali medaily. V bedmintone naši žiaci obsadili prvé a tretie miesto a vo floorballe taktiež  tretie miesto z čoho sme mali obrovskú radosť. Okrem športovania sme mali aj bohatý sprievodný  program popoludní. Očarila nás návšteva Vianočných trhov na Hlavnom námestí v Starom meste, kde sme nasávali vianočnú atmosféru. V  stredu sme si užili super  zábavu a adrenalín  v Jump Aréne. Vo štvrtok nás čakala dlhá cesta domov, ale všetky tie športové a zábavné zážitky stali za to. Tešíme sa na ďalšie podujatie.                                                                                                                                                                                     

             

            Vychovávateľka Mgr. Zuzana Polláková

            Učiteľ  Mgr. Marcel Holló

        • ADVENTNÝ VENIEC
          • ADVENTNÝ VENIEC

            6. 12. 2022

            V nedeľu sme rozsvietili prvú sviečku, nastal predvianočný čas, čas adventu, čas očakávania príchodu Ježiška.  Na Vianoce sa tešia najmä deti a tie naše vedia, že  keď na adventnom venci budú svietiť štyri sviece, budú Vianoce.  Nielen v domácnostiach, ale aj v našej škôlke máme adventný veniec, ktorý nám vytvorila p. Jarmila Katriňáková  so šikovnými pomocníkmi. 

             

            Učiteľky ŠMŠ

            Pedagogická asistentka – Katarína Holotňáková, Mgr.

            Pomocná vychovávateľka - Katarína Trnková

        • JESENNÝ MINIATELIÉR
          • JESENNÝ MINIATELIÉR

            6. 12. 2022

            Deti ŠMŠ spoznávali počas jesenného obdobia znaky jesene a pri aktivitách zistili, že je to krásne obdobie plné farieb, dozrievajúcich plodov ale aj zmien v počasí. S jeseňou sme sa rozlúčili peknou jesennou fotkou, kde si deti pripomenuli znaky jesene. Úsmevy na ich tváričkách svedčia o radosti z pekných jesenných chvíľ.

             

            Učiteľka – Mgr. Martina Anderáková

            Pomocná vychovávateľka – Katarína Trnková

        • Odkaz štúrovskej generácie
          • Odkaz štúrovskej generácie

            29. 11. 2022

            Generácia štúrovcov určite nie je pre nás neznáma. V našej histórii zaujíma mimoriadne významné miesto, podieľala sa na budovaní moderných dejín nášho národa. MO Matice slovenskej v Levoči pripravil výstavu o štúrovskej generácii, tejto zaujímavej a poučnej výstavy sa zúčastnili aj naši základnej školy druhého stupňa. Levoča patrí medzi tie mestá na Slovensku, ktoré sú bezprostredne späté so štúrovcami. Žiaci z tried 5.K, 6.K a 7.K mali možnosť vidieť a dozvedieť sa mnohé nové informácie o pôsobení štúrovcov v Levoči. Pamätná izba štúrovcov bola zaujímavým spestrením hodín literatúry a dejepisu.

            Mgr. Anna Džuganová

          • STARÝM RODIČOM

            25. 11. 2022

            Milá babka, milý dedko,

            ľúbime Vás nadovšetko.

            Rád by som Vám darček dal,

            krásny úsmev daroval.


            Učiteľka – Mgr. Martina Anderáková

            Pomocná vychovávateľka – K. Trnková


          • OZNAM

            11. 11. 2022

            V stredu 16. novembra 2022 bude odchodový deň.

            Vyučovanie bude končiť: 1. stupeň o 11:35 hod.,2. stupeň o 12:25 hod.

             

             Vo štvrtok 17. novembra 2022 je štátny sviatok.

            V piatok 18. novembra 2022 budú mať žiaci riaditeľské voľno.

             

             V pondelok 21. novembra 2022 bude vyučovanie podľa rozvrhu.

            Pohotovostná služba v nedeľu 20. novembra 2022 bude.

        • NÁVŠTEVA MESTSKEJ KNIŽNICE
          • NÁVŠTEVA MESTSKEJ KNIŽNICE

            15. 11. 2022

            Dňa 8. novembra 2022 žiaci 4.A a 3.K triedy navštívili knižnicu Jána Henckela v Levoči. Pri vstupe do knižnice ich ohromili krásne rozprávkové maľby na stenách a vo vnútri ich čakalo bludisko pomedzi vysoké police s množstvom kníh. Od pracovníčky knižnice sa žiaci dozvedeli, ako funguje vypožičiavanie kníh a potom si vypočuli krátky úryvok z rozprávkovej knihy. Každý si v knižnici našiel svojich obľúbených knižných, či televíznych hrdinov. Zaujal ich Harry Potter, Egypt, knihy o robotoch, zvieratách, komiksy aj rozprávky. Všetci odchádzali s úžasnými zážitkami a otázkou: "Kedy pôjdeme znova do knižnice?".

             

            Triedne učiteľky Mgr. Martina Kovalčíková a Mgr. Martina Cihová.

            Asistentky učiteľa Mgr. Silvia Jasečková a Mgr. Veronika Iľašová.

        • POTULKY MESTOM
          • POTULKY MESTOM

            11. 11. 2022

            LEVOČA

            Ján Ličko

             

            Nádherná medzi perlami našich miest

            a vďaka Bohu vždycky prítulná

            ako matka po návrate z dlhých ciest.

            Statočným túžbam rada požehná

            pre šťastie, akého inde takmer niet,

            pre pokoj a slnko v dušiach ľudí,

            pre pohodu mesta nielen našich liet,

            pre nádej, že ľudskosť nepoblúdi.

             

            Tu priezormi prstov z čujného svetla

            zrno poznania našinci zobú,

            aby túžba skutočné šťastie stretla

            pre každý deň, každú ľudskú dobu,

            preto, lebo všetci túžia byť šťastní,

            ako dieťa v náručí vlastnej matky,

            ako verná láska v ľúbostnej básni,

            ako všetky vydarené sviatky.

             

            Veľa miest a mnoho domov jesto

            nevľúdnych i vrúcne milovaných,

            avšak našim domovom je toto mesto

            plné krás a ľudí dobroprajných.

             

                Levoča, ležiace na východe regiónu Spiš, je kultúrno-historickým pokladom medzi slovenskými mestami s množstvom pamiatok. Spolu s deťmi našej ŠMŠ sme navštívili niektoré naše pamiatky: Radnicu, Klietku hanby, Baziliku sv. Jakuba a ďalšie dominanty nášho mesta. Zavítali sme aj na mestský úrad, kde nás privítal primátor nášho mesta.

            Učiteľky ŠMŠ, pomocná vychovávateľka – K. Trnková

            Zdravotníčka – M. Vlkolinská, Bc.

        • NÁVŠTEVA KVETINÁRSTVA
          • NÁVŠTEVA KVETINÁRSTVA

            11. 11. 2022

                Deti našej škôlky navštívili  kvetinárstva v našom meste. V kvetinárstve bolo veľa rôznych kytíc, ikebán a jesenných dekorácii. Deťom sa to páčilo a dohodli sme sa s pani kvetinárkou na ďalšej návšteve. Touto aktivitou sme sa snažili u deti budovať zmysel pre krásu a estetické cítenie.

            Učiteľky ŠMŠ, pomocná vychovávateľka – K. Trnková

            Zdravotníčka – M. Vlkolinská, Bc.

  • Spojená škola Jána Vojtaššáka internátna 2021