• NÁVŠTEVA MŠ PREDMESTIE
          • NÁVŠTEVA MŠ PREDMESTIE

            23. 2. 2023

            Kamarát, kamarát, to je ten, koho mám rád.

            Pomôže mi, poradí, po vláskoch ma pohladí.

            My sme všetci kamaráti, my sa máme spolu radi.

             

            Kamarátstva sú pre deti veľmi dôležité a potrebné, napomáhajú socializácii, ktorá prebieha aj v materskej škole. Tu vznikajú priateľstvá, niekedy aj na celý život. Naše deti navštívili rovesníkov v MŠ Predmestie, spolu sa zahrali, zarecitovali a dohodli sa na ďalších stretnutiach.

            Učiteľky ŠMŠ, pedagogická asistentka

            Pomocná vychovávateľka - Katarína Trnková

        • MASKY TANCUJÚ
          • MASKY TANCUJÚ

            23. 2. 2023

            Našou škôlkou správa letí, tešia sa z nej všetky deti. Prišla žabka, lienka, mačička, ..... aj pán kráľ, moji milí, to bol bál, my sme mali karneval. Dobre sme sa zabavili, hostili a veselili. Kto tam nebol nevidel, aký skvelý to bol deň. Tak sa teda pozrite, všetky masky uvidíte.

             

            Učiteľky ŠMŠ,

            Pomocná vychovávateľka - Katarína Trnková

            Zdravotníčka  - M. Vlkolinská

        • STAROSTLIVOSŤ O ZVIERATKÁ A VTÁČIKY V ZIME - BESEDA S LESNÍKOM
          • STAROSTLIVOSŤ O ZVIERATKÁ A VTÁČIKY V ZIME - BESEDA S LESNÍKOM

            23. 2. 2023

            Zvieratká raz ráno vstali, preveľmi sa čudovali. Stratila sa lúčka zelená,

             prikryla ju biela perina.  Čo budeme v zime jesť? Kto naplní krmelec?

            Zvieratká už teraz vedia, že pomôžu dobrí ľudia.“

             

            V zime, keď okolitú prírodu zakryje čerstvý sneh, lesníci a poľovníci zabezpečujú lesnej zveri potravu.  O potrebe, ale aj o spôsobe starostlivosti  o  zvieratá a vtáčiky v zime sa naši škôlkari dozvedeli viac na besede. Lesník, lesný pedagóg Ján Krempaský, zamestnanec VLM SR a poľovníčka Mirka Krempaská deti zaujali pútavým rozprávaním, materiálmi podporujúcimi zmyslové vnímanie, praktickými ukážkami a videonahrávkami z tejto činnosti. Týmto chceme poďakovať nielen za prínosné informácie, ale aj za darčeky, ktorými odmenili pozornosť malých poslucháčov.

             

            Učiteľky ŠMŠ,

            Pomocná vychovávateľka - Katarína Trnková,

            Zdravotníčka  - M. Vlkolinská

        • Hydroterapia - Čingov
          • Hydroterapia - Čingov

            17. 2. 2023

            Už tradične si deti zo Základnej školy pre žiakov s autizmom chodia zaplávať do bazéna v hoteli Čingov. Tentoraz to boli žiaci 1.A, 3.A a 4.A triedy. Mladší sa vyšantili v detskom bazéne, zdatnejší plavci a starší žiaci využili veľký plavecký bazén. Všetci si príjemné aktivity vo vode užívali plnými dúškami a do školy sa vracali príjemne unavení.

             

            Učiteľky : Mgr. V. Szitári, Mgr. M. Cihová, Mgr. T. Galajdová

            Asistentky učiteľa : Mgr. V. Iľašová, Mgr. M. Kapustová

        • VALENTÍN
          • VALENTÍN

            17. 2. 2023

            Február sa nesie nielen v znamení karnevalových radovánok , ale aj v znamení svätého Valentína. Valentínsky deň v ŠMŠ bol plný lásky, dobrej nálady a naše aktivity boli zamerané na posilnenie empatie medzi deťmi. Deti si medzi sebou vymieňali vyrobené srdiečka, ktoré si sami vyrobili. 

            Učiteľka - PaedDr. Petronela Vašková

            Pomocná vychovávateľka - Jana Psocíková

        • KARNEVAL ŠMŠ
          • KARNEVAL ŠMŠ

            16. 2. 2023

            V utorok 14. februára sme v našej triede strávili v príjemnej atmosfére a v spoločnosti našich deti. Aj keď vonku bolo chladno nás hrial príjemný pocit, že sme urobili našim detičkám radosť. Deti si zaspievali, roztancovali nožičky, tanec s balónmi a rôzne iné aktivity. Ku karnevalu patrí aj prekvapenie v sladkej podobe - šišky, na ktorých si pochutili a nechýbala ani pizza ktorú nám zasponzorovali TIME OUT – PIZZA za čo im veľmi pekne Ďakujeme. Nakoniec každú masku počkala odmena. Deti sa vyšantili a veríme, že im zostanú pekné a nezabudnuteľne spomienky.

             

            Triedna učiteľka: PaedDr. Petronela Vašková

            Pomocná vychovávateľka: Jana Psocíková

        • KARNEVAL V ŠKD
          • KARNEVAL V ŠKD

            15. 2. 2023

            Boli masky, veľký bál, bol aj u nás karneval !

            Dňa 8.02.2023 sa v našom školskom klube ozýval šťastný smiech detí a veselá hudba. Fašiangy sú obdobím veselosti, zábavy a  karnevalov. Preto nesmel chýbať ani u nás v školskom klube detí „Detský karneval“ plný zábavy, súťaží a tanca. Deti sa prezliekli do rôznych karnevalových masiek a kostýmov a premenili sa na postavy z rozprávok, zvieratká a masky od výmyslu sveta. Nechýbali princezné, Super Mário, Batman, snehuliak, zajačik, anjelik a rôzne postavičky z detských hier. Všetci sa veselo zabávali, šantili, spievali a tancovali. Každá karnevalová maska si odniesla sladkú odmenu a  pekný zážitok. Tešíme sa, aké masky uvidíme o rok !

             

            Vychovávateľky: Mgr. Silvia Jasečková, Mgr. Dominika Kochanová

            asistenti: Mgr. Peter Hlavatý, Bc. Miloš Jozefčák

        • FAŠIANGOVÝ  VEČER
          • FAŠIANGOVÝ VEČER

            14. 2. 2023

            Za oknami smiech a tanec, fašiangový harmatanec.

            Berte masky, je tu bál,  fašiangový karneval.

             

            Vo štvrtok, 9. februára, sme si i my, deti zo školského internátu, spríjemnili večer tancom a zábavou. Bola to karnevalovo – valentínska diskotéka so súťažami a hrami. Pohostili sme sa šiškami, za ktoré ďakujeme našim kuchárom zo školskej jedálne.

                 

            Vychovávateľky a pomocná vychovávateľka zo ŠI.

        • Deň s Bibliou
          • Deň s Bibliou

            10. 2. 2023

            Dňa 31.1.2023 sa v našej škole uskutočnil DEŇ S BIBLIOU. Žiaci sa aktívne zapojili do dramatizácie biblických príbehov na témy Zachej a Ježiš v Jerichu, Ježiš požehnáva deti, Bohatý mládenec, Uzdravenie slepca,  Lazár, Mária, Marta a Ježiš v Betánii, Vzkriesenie Lazára.

            Mgr. Mária Fecková, učiteľka

        • KARNEVAL V ŠKD
          • KARNEVAL V ŠKD

            9. 2. 2023

            Na známosť sa všetkým dáva, mimoriadna zvláštna správa,

            že ako každý rok v tomto čase, fašiangy tu máme zase!“

             

            Fašiangy sú obdobím radosti a zábavy. A aké by to bolo, či nebolo, keby u nás v tomto období chýbal karneval, na ktorý sa každoročne tešia malí i veľkí.. Preto dňa 6.2.2023 to v našom školskom klube ožilo rôznymi rozprávkovými bytosťami, vyzdobenou triedou a dobrou náladou. Deti sa hrali, spievali, tancovali a hodovali. A keďže každé jedno dieťa bolo jedinečné a úžasné, každé jedno zvíťazilo a dostalo sladkú odmenu. Veru bol to vydarený a veselý karneval.

             

            Mgr. Ž. Hradiská – vychovávateľka

            Asistenti : Mgr. V. Iľašová, Mgr. Ľ. Košút,  Bc. D. Polláková, Mgr. M. Šoltésová

        • ZIMNÉ RADOVÁNKY V ŠKD
          • ZIMNÉ RADOVÁNKY V ŠKD

            9. 2. 2023

            Zima bez snehu sa deťom ani neráta. Preto, keď konečne napadol sneh aj u nás, využili sme to s deťmi na zimné radovánky. Teplo sme sa poobliekali a vyrazili vybavení klzákmi na školský dvor, kde sme sa do sýtosti vysánkovali. Snáď nám sneh ešte dlho vydrží a všetci si zimné radovánky poriadne vychutnáme znova.

            Mgr. Ž. Hradiská – vychovávateľka

            Asistenti : Mgr. V. Iľašová, Mgr. Ľ. Košút,  Bc. D. Polláková,

        • KARNEVAL
          • KARNEVAL

            9. 2. 2023

            Dňa 6.2. 2023 sa v našej herni konal karneval so žiakmi 1.A, 3.A, 4.A a 3.K  triedy. Miestami sme mali pocit, že sme sa ocitli v rozprávkovom svete. Zavítal k nám rytier, Popoluška, obľúbený SpongeBob, snehuliak Olaf, ale aj policajt, požiarnik, futbalista a mnoho ďalších krásnych masiek. Tak sa naša herňa premenila na jednu úžasnú karnevalovú párty, kde sme si všetci spoločne zasúťažili a zatancovali si. Každý si z karnevalu odniesol domov diplom      za kreatívnu masku a veľa veselých zážitkov. 

            Učiteľky Mgr. M. Kovalčíková, Mgr. M. Cihová, Mgr. V. Szitári, Mgr. T. Galajdová.

            Asistentky Mgr. M. Kapustová, Mgr. V. Iľašová

        • Detský karneval
          • Detský karneval

            7. 2. 2023

            Fašiangy sú časom, kedy sa všetci tešia a zabávajú. Aj žiaci 2.A, 5.A, 6.A triedy si spolu so svojimi učiteľkami a asistentkami vychutnávali fašiangový karneval. Žiaci sa predviedli v krásnych maskách, ktoré pre nich pripravili rodičia. Z detí sa na chvíľu stali čarodejnice, králi, udatní rytieri....Zahanbiť sa nedali ani pani učiteľky a asistentky, ktoré sa premenili na rôzne bytosti. Všetci sme sa zabávali, tancovali a súťažili. Sladká odmena a pohostenie čakala na všetkých. Z karnevalu sme  odchádzali spokojní a plní zážitkov. A že sme sa všetci skutočne vynikajúco bavili, o tom svedčia aj priložené fotografie.

            Už teraz sa veľmi tešíme na budúcoročný karneval.         

            Mgr. Viera Pitoráková

        • FIRST LEGO
          • FIRST LEGO

            6. 2. 2023

            25. januára 2023 sa žiaci 4.A a 7.K zúčastnili regionálneho kola celosvetovej technologickej súťaže FIRST LEGO League v navrhovaní, konštruovaní a programovaní robotov a robotických systémov. V Poprade, kde sa súťaž konala sa v konkurencii zúčastnených tímov vôbec nedali zahanbiť. Tím LEgáčik tvorený žiakmi 4.A triedy za svoje vystupovanie a vynikajúce prezentácie v kategórii EXPLORE získal ocenenie „za výnimočnosť a teamovú prácu“. Starší žiaci 7.K triedy v tíme LEGOca získali ocenenie „BREAKTHROUGH AWARD“.

            PaedDr. Miloš Jozefčák, PhD.

        • Návšteva reštaurácie
          • Návšteva reštaurácie

            6. 2. 2023

             historickej Levoči neodmysliteľne patria aj reštaurácie. Jednu z nich sme v rámci zážitkového učenia navštívili so žiakmi 1.A a 3.A triedy. Privítal a obsluhoval nás príjemný a trpezlivý personál. Žiaci si vyskúšali vybrať jedlo z ponuky a osvojili si základy etikety stolovania. Atmosféru nám spríjemňovala reprodukovaná hudba. Z reštaurácie sme odchádzali s plným bruškom, úsmevom na perách a malou pozornosťou pre každého od pána Kašpera majiteľa reštaurácie.  

            uč. Mgr. Veronika Szitári a Mgr. Terézia Galajdová

            asistentka Mgr. Miroslava Kapustová

        • DEŇ S JEŽIŠOM
          • DEŇ S JEŽIŠOM

            2. 2. 2023

            31.1.2023 deti Špeciálnej materskej školy prežili dopoludnie plné zážitkov v aule našej školy.  Dozvedeli sa, že každý máme svojho anjela, ktorý sa o nás stará a je našim ochrancom. Vrátili sa do doby, keď bo Ježiš malý chlapec a zahrali si hry, ktoré sa v tej dobe hrávali deti. Boli to jednoduché hry s kamienkami a handrovou loptou. Zatancovali si  hebrejskú ľudovú pieseň Hava Nagila a zaspievali spoločne Hevenu Shalom Aleichem. Vyfarbili a vystrihli si svojho anjela strážcu, ochutnali jedlo z hebrejskej kuchyne. Prežitý čas s Ježišom zakončili modlitbou k anjelovi strážcovi.

            učiteľka PaedDr. Mária Molnárová

        • Návšteva FunVille Hozelec
          • Návšteva FunVille Hozelec

            2. 2. 2023

            Deň plný zábavy, radosti, pohybu a smiechu si užili žiaci 2.A,5.A a 6.A pri pohybových aktivitách v krytom detskom ihrisku FunVille v Hozelci. Žiaci si hravou, im príjemnou formou posilnili nielen telesnú zdatnosť, ale hlavne vzájomnú kooperáciu pri hre, ohľaduplnosť voči ostatným a sociálne kontakty, ktoré sú u žiakov s autizmom veľmi dôležité budovať a rozvíjať. Už teraz sa tešíme, že si akciu podobného typu znovu zopakujeme.

            Mgr. Popadičová M., učiteľka

          • O Z N A M

            19. 12. 2022

            Vážení rodičia, zákonní zástupcovia detí a žiakov spojenej školy,

            oznamujeme Vám,

            že v dňoch od 20.12.2022 do 22.12.2022

            bude prerušený výchovno-vzdelávací proces detí/ žiakov spojenej školy

            z dôvodu zvýšenej chorobnosti.

            Od 23.12.2022 do 6.1.2023 budú vianočné prázdniny.

            Vyučovanie začne podľa rozvrhu dňa 9.1.2023 /pondelok/.

            Dňa 8.1.2023 /nedeľa/ v ŠI bude pohotovostná služba.

             

            PaedDr. Monika Husková

            riaditeľka SŠJVI

        • Vianočné remeselné trhy 2022
          • Vianočné remeselné trhy 2022

            2. 2. 2023

            Dňa 10.12.2022 sa konali Vianočné remeselné trhy v severnom parku Námestia Majstra

            Pavla v Levoči. Tohtoročný Vianočný remeselný trh v sviatočnej predvianočnej atmosfére

            otvoril primátor mesta Miroslav Vilkovský. Návštevníci sa mohli na chvíľku zastaviť, stretnúť

            s priateľmi, známymi a načerpať predvianočnú atmosféru popri príjemých vôňach

            medovníkov, vianočného punču , fazuľovice či pečených oplátok .Celý trh sprevádzal

            príjemný hudobný program v podaní dychovej hudby mesta Levoča, Kamila Bartka, DJ

            Wallkyho či speváčky Jany so svojou kapelou. Maskotom trhov tohto roku bola ľadová

            kráľovná ktorej ľadorezbári vyrezali ľadový trón z kusu ľadu. Bohatý kultúrny program

            spestrili i vystúpenia detí domácich škôl, žiakov košického konzervatória, divadlo škriatkov či

            vozenie sa na koči. Remeselníci vo vyše 40-ciatich stánkoch ponúkali svoje výrobky domácej

            produkcie prevažne s tématikou Vianoc. Naša škola i tohtoročne prispela svojou bohatou

            tvorbou. Žiaci už pár týždňov pred začatím trhov začali vyrábať pletené zvončeky,

            snehuliakov, anjelikov, či piecť medovníky, zdobili sklenené svietniky, vyrábali ozdoby zo

            sušeného ovocia, vianočné ozdoby, obrazy či maľovali vianočné pozdravy.

        • Vianočná pohľadnica
          • Vianočná pohľadnica

            2. 2. 2023

            Žiaci našej školy sa v mesiaci december 2022 zapojili do výzvy Národnej rady

            Slovenskej republiky ktorú organizoval pán poslanec Mgr. Branislav Gröhling.

            Úlohou žiakov bolo namaľovať vianočnú pohľadnicu „čo a koho mám najradšej

            na Vianoce“. Najkrajšie návrhy budú použité na oficiálnu pohľadnicu.

            Do výzvy sa zapojili títo žiaci so svojimi prácami:

            Amália Tulejová, 2.P, 16 rokov ( dve práce ) , Šimon Pečalka, 7.K, 14 rokov, Veronika Ľuptáková, 2.P, 18 rokov, Tadeáš Wágner, 2.P, 18 rokov.

             

            Mgr. Eva Vandrová

  • Spojená škola Jána Vojtaššáka internátna 2021